Valašskomeziříčští ochránci přírody hledají nejhezčí fotky z Beskyd

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští chránci přírody vyhlásili šestý ročník fotografické soutěže pro děti a mládež Beskydy, krajina mého srdce. Agentuře Mediafax to v úterý za organizátory sdělil Jiří Jurečka.

Fotosoutěž je součástí projektu Beskydský poutník, který podporuje Ministerstvo životního prostředí ČR, Nadace Yves Rocher – Institut de France a valašskomeziříčská radnice.

„Do soutěže přijímáme barevné i černobílé fotografie z Beskyd, Podbeskydí a Valašska minimálního formátu 13 krát 18 centimetrů. Uzávěrka je 15. listopadu. Děti nám je mohou zaslat na naši adresu nebo osobně doručit do kanceláře Českého svazu ochránců přírody v budově dětské knihovny u restaurace Rajka ve Valašském Meziříčí,“ poznamenal Jurečka.

Soutěž je rozdělena do dvou kategorií pro děti do 15 let a pro mládež od 16 do 23 let. Zájemci si mohou vybrat jedno ze šesti soutěžních témat, a to Místa, která mám rád, Strom – pamětník minulých časů, Voda v krajině, Živočichové a rostliny, Lidová řemesla a architektura a Nešvary v krajině (negativní činnost člověka).

Každá fotografie musí být zezadu označena jménem a příjmením autora, jeho věkem, adresou, názvem snímku a soutěžním tématem. Jeden autor může zaslat maximálně 10 fotografií nebo tři seriály snímků.

Nejlepší autoři v každé věkové kategorii získají věcné ceny a oceněné fotografie budou vystaveny ve Středisku volného času Domeček, případně v městské knihovně nebo na dalších místech ve Valašském Meziříčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x