Muž podezřelý z vraždy své známé v Koryčanech skončil ve vazbě

KORYČANY - Za vraždou ženy (58), jejíž tělo objevili ve středu 22. června kriminalisté ve vodovodní šachtě v Koryčanech, stojí zřejmě její kamarád (41). Agentuře Mediafax to v úterý uvedla plicejní mluvčí Jana Bartíková.

Hlavním podezřelým je muž, který u zavražděné ženy přibližně rok bydlel. Muž je momentálně ve vazbě. Zlínští kriminalisté tak v krátké době vyšetřují v pořadí už druhou vraždu ve Zlínském kraji. Začátkem června zavraždil mladý muž ze Zlína devatenáctiletou studentku v Hulíně.

Vyšetřování koryčanské vraždy zahájili policisté ve středu 22. června, agentura Mediafax již o případu informovala. „Ve středu nám jednačtyřicetiletý muž nahlásil, že postrádá svou známou. Operační důstojníci vyhlásili standardní pátrací akci. V tu chvíli ještě nikoho nenapadlo, že policisté ženu najdou o několik hodin později zavražděnou,“ podotkla Bartíková. Tělo bylo ve vodovodní šachtě za vstupními dveřmi rodinného domku.

„Čekáme na znalecké posudky, které by měli určit, kdy a jak přesně žena zemřela. Pachatel připouští, že vzal paličku a rozmáchl se proti ní, dál si však prý nic nevybavuje. Údajně až na druhý den zjistil, že je žena mrtvá, tak vše uklidil včetně těla. To schoval do šachty, kterou zaizoloval novinami a vazelínou a přikryl kobercem. Proč tělo ukryl, nám zatím nevysvětlil,“ sdělil v úterý vrchní komisař Milan Janoštiak, který vede vyšetřovací tým.

V případu je podle policie celá řada nejasných okolností, které se vyšetřovatelé snaží objasnit. Muž je obviněný z vraždy, hrozí mu až osmnáctileté vězení. V rejstříku má čtyři záznamy za trestné činy nenásilného charakteru.

Policisté čekají na výsledky posudku z oboru soudního lékařství. Na základě nich pak vyšetřovatel požádá o další znalecké posudky a analýzy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x