Srneček Laďa měl štěstí v neštěstí

BOHUSLAVICE U ZLÍNA - O tom, jak krutě si může osud zahrát s čerstvě narozeným srnčím mládětem a jak důležití jsou dobří lidé vypráví příběh z těsného sousedství Zlína. "Jako každé ráno jsem jel před šestou do práce, pár metrů před Bohuslavicemi u Zlína jsem v příkopu uviděl srnu. Těsně přede mnou ji musel někdo srazit autem, ještě chvíli žila, ale pak jí oči vyhasly," vypráví s dojetím v hlase Ladislav Suchý (51). Jaké bylo jeho překvapení, když o pár metrů dále našel maličkého naprosto bezmocného srnečka. "Zoufale se tulil k mamince, ale té už nebylo pomoci," vzpomíná na příhodu z před pár dnů Suchý. Napadlo ho jediné a nejsprávnější řešení. Maličkého srnečka naložil a přivezl svému šéfovi.

Miroslav Prachař /52/ je v širokém okolí znám jako vyhlášený myslivec i „adoptivní tatínek“ řady zvířat, jejichž osudy příroda nejrůzněji zamíchala.S maličkým přírůstkem do početné zvířecí říše si Prachař věděl rady. „Jasné bylo, že jsme nejdříve museli sehnat flašku s mlékem. Nebylo to ale vůbec jednoduché, Laďa, jak jsme mu po nálezci začali spontánně říkat, se nejdříve vůbec neměl k světu. Smutnil, nechtěl chodit ani pít a vypadalo to, že nepřežije maminku o víc než pár hodin.Chtělo to velikou trpělivost, dvě noci jsem nespal, malý Laďa se napil poprvé, pak podruhé a teď po několika dnech je z něho pašák.

Život jsme mu zachránili a věřím, že se časem zařadí mezi kamarády -divočáky, kozla, slepice, muflony i pštrosy,které mám ve výběhu“ uzavírá milovník přírody a dobrý člověk každým coulem.