Uherskohradišťská radnice se chystá po téměř roční opravě otevřít kino Hvězda

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Po 11 měsíců trvajících opravách přivítá uherskohradišťské kino Hvězda opět diváky. Agenturu Mediafax o tom v úterý informoval mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma s tím, že slavnostní otevření plánuje město 8. července v 11 hodin.

Rekonstrukci budovy kina Hvězda z 60. let minulého století zahájilo sdružení firem Manag a KKS loni 6. srpna. Kinosál prošel úpravami pro multifunkční využití, nově disponuje 348 sedačkami oproti původním 424 místům. Z nich 252 je opatřeno sklopnými stolky pro přednáškové a kongresové účely.

Součástí kinosálu je i nově zbudované scénické osvětlení. V rámci úpravy jeviště byla repasována také opona. Kino nabídne digitální 3D projekci včetně ozvučení sálu a mluveného slova.

Změnily se rovněž prostory foyer kina a kavárny, kde vznikl nový prosklený výtah pro imobilní návštěvníky a zásobování kavárny. Ve foyer kina se počítá s pořádáním výstav a besed. Jeho součástí je také informační pult se třemi LCD obrazovkami a pokladnou. Na stropní klenbě kina bylo obnoveno venkovní respirium určené k malým kulturním akcím. Do respiria opatřeného komorní scénou s dřevěným pódiem a hledištěm pro několik desítek diváků je možné vstoupit z foyer kina.

Opravy se dočkalo rovněž zázemí kina, za jevištěm vznikla šatna pro účinkující, která současně slouží jako místnost pro překladatele. Nechybí ani sprchy a toalety.

„Kino Hvězda má v životě města Uherské Hradiště svůj nenahraditelný význam, tradičně je například centrem festivalu Letní filmová škola. Velký přínos očekáváme od multifunkčnosti sálu, který bude sloužit jako důležité kongresové, společenské a vysokoškolské centrum našeho města,“ řekl starosta města Uherské Hradiště Květoslav Tichavský (ODS).

Celkové stavební náklady činily 39,7 milionu korun včetně DPH, náklady volného interiéru byly vyčísleny na 1,89 milionu korun včetně DPH. Na rekonstrukci se finančně podílela

Evropská unie v rámci Regionálního operačního programu Střední Morava.

Slavnostní otevření zrekonstruovaného kina Hvězda připravilo město na 8. červenec na 11 hodin se účasti vedení radnice a hostů, od 15 hodin bude připraveno první promítání. ,,Nabídneme projekci amerického filmu Rio, dále Piráty z Karibiku (Na vlnách podivna) a českou pohádku V peřině, vše v 3D. Vstup je zdarma, zájemci by si však měli vzhledem k očekávanému zájmu rezervovat místenky od 1. července v rezervačním systému,“ upozornil ředitel Městských kin Uherské Hradiště Josef Korvas.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x