Městská kina Uherské Hradiště se rozloučí se školním rokem Zlatým kopulováním

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tradiční slavností zvanou Zlaté kopulování se ve čtvrtek 30. června rozloučí uherskohradišťská Městská kina se školním rokem. Jde o setkání příznivců kina Hvězda, členů a návštěvníků Zlatého fondu světové kinematografie a zaměstnanců kina, uvedl Jaromír Orel z propagačního oddělení Městských kin.

Zlaté kopulování se uskuteční v prostorách Letního kina v uherskohradišťských Smetanových sadech ve čtvrtek od 18 do 21 hodin.

„Název slavnosti je s nadsázkou odvozen od kupole kina Hvězda. Pojímáme ji jako příjemné setkání příznivců a přátel kina Hvězda, členů a návštěvníků Zlatého fondu světové kinematografie, ale též samotných zaměstnanců kina. Pro ně má letošní akce výjimečnou příchuť s ohledem na takřka roční anabázi v náhradních prostorech kvůli takřka rok trvající opravě kina Hvězda,“ uvedl Orel. Opravené kino Hvězda, které nyní nabídne i 3D technologii, přivítá diváky po pauze v pátek 8. července.

Na občerstvení a hudební produkci v rámci programu Zlatého kopulování naváže večerní prémiové filmové představení uherskohradišťského Letního kina, které v rámci ankety Filmjukeboxu vybrali hlasující diváci. „Od 21 hodin bude promítána Nauka o snech francouzského režiséra Michela Gondry,“ doplnil Orel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x