Cestující ve Zlíně a Otrokovicích čekají nové jízdní řády MHD

ZLÍN - Zlínská MHD dozná od 1. července změn, a to v souvislosti s novými jízdními řády. Agentuře Mediafax to ve středu řekl mediální zástupce Dopravní společnosti Zlín - Otrokovice Vojtěch Cekota.

Rozsah městské hromadné dopravy zůstane podle nových jízdních řádů zachován na současné úrovni. Na linkách může dojít jen k drobnějším časovým posunům, ale intervaly ani nabízená přepravní kapacita se nezmění. Novinkou je zavedení nových spojů zajíždějících v Otrokovicích ke společnosti Barum Continental i přidání spoje k Senioru.

V Otrokovicích se změny jízdních řádů týkají především linky 55, která pokrývá většinu území města. Na její trase se díky požadavkům města podařilo některé spoje rozšířit. „Při besedách se seniory jsme zaznamenali požadavek na zavedení dalšího spoje zajíždějícího k budově Senioru B, a to především kvůli lepší dostupnosti v době, kdy většina z nich navštěvuje lékaře,“ vysvětlil otrokovický starosta Jaroslav Budek (ČSSD) s tím, že nový spoj zde bude zastavovat vždy v 10.41 hodin v pracovní dny a v 10.39 v pracovní dny letního a zimního období. Ke dvěma stávajícím spojům se tak přidá jeden nový, takže obslužnost Senioru budou zajišťovat celkem tři spoje.

Chystá se i zlepšení dostupnosti MHD pro pracovníky společnosti Barum Continental. V pracovní dny běžného období budou k Barumu zajíždět tři spoje. V letním a zimním období dva.

Novinkou letošní změny jízdních řádů je také posunutí hranice mezi tarifními pásmy B a C. Dosud byla tato hranice na zastávce Kvítkovice-Zlínská. Od 1. července se posune na zastávku Malenovice-ZPS. „To znamená, že cestující z Otrokovic, kteří mají časové jízdenky pro pásmo C, dojedou na tuto jízdenku dále, až k obchodnímu komplexu na okraji Malenovic,“ upřesnil vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek. Pásmo B bude zkráceno od zastávky Louky-křižovatka po zastávku Malenovice-ZPS.

Zastávkou „na znamení“ se od 1. července nově stane Průmyslová zóna-točna. Důvodem je skutečnost, že většina hybridních trolejbusů na lince 11 tudy projíždí dále do Lužkovic a na této bývalé konečné stanici nastupuje a vystupuje jen málo cestujících.

Nové jízdní řády začnou platit v pátek, a to v obvyklém prázdninovém režimu. Přes hlavní prázdniny je rozsah MHD částečně omezen, protože je menší poptávka po dopravě. Necestují studenti, řada zaměstnanců čerpá dovolenou, někteří v létě chodí častěji pěšky nebo jezdí na kolech. Jízdní řády pro běžné pracovní dny vstoupí v platnost ve čtvrtek 1. září.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x