Ve Zlíně zahájí provoz letní kino na lyžařském svahu

ZLÍN - Po čtyřicetileté odmlce se už druhým rokem otevírá letní kino na zlínském lyžařském svahu a první projekce je naplánována na čtvrtek. Agentuře Mediafax to řekl mluvčí Sporthouse CZ Corporations Štěpán Prachař.

V letošní sezoně letního kina se diváci mohou těšit například na závěrečný díl Harryho Pottera, nejnovější díl Pirátů z Karibiku či poslední díl Transformerů. Cena představení je 79 korun a pro členy nově založeného Filmového klubu Zlín bude vstupné o desetikorunu nižší. První projekce začíná ve čtvrtek 30. června ve 21.15 hodin a na programu je česká tragikomedie Občanský průkaz. Kompletní program prozatím na měsíc červenec mohou diváci najít na www.FilmKlubZlin.cz.

Letní kino lyžařský svah je koprodukčním projektem občanského sdružení Filmový klub ve Zlíně, Golden Apple Cinema a Sporthouse CZ Corporations. „Vloni jsme si řekli, že si vyzkoušíme, jestli není vhodná doba obnovit ve Zlíně letní kino a navázat tak na historický odkaz. A letní kino na lyžařském svahu zafungovalo. Zlíňané ukázali, že jsou ti správní filmoví nadšenci a blázni,“ uvedl za Filmový klub Zlín Michal Cepek.

Během měsíce července připravili organizátoři také takzvaný levný víkend. V rámci něj mohou lidé zhlédnout filmy v době od 21. do 23. července za zvýhodněnou cenu 50 korun.

Filmový klub Zlín je občanské sdružení, které si vzalo za cíl provozování letního kina, filmových a divadelních představení a produkcí, společenských a kulturních akcí a také pořádání divadelních a tanečních soutěží. Registrováno bylo letos počátkem února.

V roce 1948 se jako první film v původním letním kině promítal film Františka Čápa Bílá tma. V 60. letech zde byly ukončeny pravidelné projekce a letní kino zde bylo obnoveno v roce 2010.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x