Liják ve Zlínském kraji už zaplavil několik domů na Kroměřížsku i domov pro seniory v Lukově

ZLÍN - Vydatný déšť ve Zlínském kraji začíná pomalu páchat první škody, vytopeno je několik sklepů v rodinných domech v Bystřici pod Hostýnem, 15 centimetrů vody mají i uvnitř domova pro seniory v Lukově. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

„Za posledních 30 minut evidujeme asi desítku výjezdů. Profesionální i dobrovolní hasiči zasahují v Bystřici pod Hostýnem, kde voda vyplavila sklepy nejméně čtyř domů. V Podkopné Lhotě jsme zase museli odstranit spadlý strom ze silnice a nepříjemná je i situace ve zlínské městské části Štípa. Tam se valí z blízkých polí voda s bahnem a ohrožuje okolní domy. Hasiči se proudy vody snaží odklánět a preventivně staví u domů malé hráze z pytlů s pískem,“ uvedl pro agenturu Mediafax Mitáček.

V obci Brusné na Kroměřížsku zase voda ucpala prostor pod mostem a hasiči museli vše co nejrychleji odčerpat. Liják přidělal starosti také obyvatelům domova pro seniory v Lukově. Do prostor tamní recepce, chodby i společenské místnosti natekla voda. „Je zde asi 15 centimetrů vody a zaměstnanci spolu s hasiči se snaží vodu zlikvidovat,“ dodal Mitáček.

Hasiči upozorňují také řidiče. Řada cest je totiž zalitá vodou, některé úseky jsou zcela pod vodou, jinde jsou velmi hluboké kaluže a při vyšší rychlosti hrozí řidičům dopravní kolize.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x