Blesková povodeň na Zlínsku má prvního zraněného, muž spadl do kanalizace

ZLÍN - U prvního zraněného během čtvrteční průtrže mračen na Zlínsku zasahovali večer hasiči a zdravotníci. V obci Všemina nedaleko Slušovic spadl muž do kanalizace a zranil se, informoval mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Žádost o pomoc při jeho vyprošťování přišla podle mluvčího společně se sérií žádostí o pomoc z obcí Liptál, Vizovice a Všemina. Voda valící se z kopců tam začala zaplavovat silnice a domy.

Muže se z kanalizace lidem podařilo vytáhnout ještě před příjezdem hasičů, uvedl Mitáček. „Při pádu se poranil, takže na místě zasahovala také posádka zdravotnické záchranné služby,“ dodal mluvčí.

Vydatný déšť ve Zlínském kraji páchal ve čtvrtek v podvečer škody. Voda zaplavila několik čtvrtí Bystřice pod Hostýnem, v některých místech tam hladina byla jeden a půl metru vysoká. V obci Brusné na Kroměřížsku zase voda ucpala prostor pod mostem a hasiči museli vše co nejrychleji odčerpat.

Liják přidělal starosti také obyvatelům domova pro seniory v Lukově. V tamní recepci, chodbě a společenské místnosti bylo asi 15 centimetrů vody, kterou museli odčerpat hasiči.

V Dobroticích na Kroměřížsku se potok vylil z břehů a zaplavil silnici, která tak byla velmi těžko sjízdná. Částečně neprůjezdná byla také cesta mezi obcí Brusné a Rusava, kde se sesunula vozovka.

Hasiči zasahovali také na dalších místech Zlínska a Kroměřížska, například ve Slušovicích, Zlíně, Rusavě, na Kudlově, ve Vizovicích – Chrastěšově, Jasenné, Rychlově, Lhotě, Jankovicích a dalších místech. Odčerpávali tam vodu ze zatopených sklepů, pročišťovali odtoky a kanalizace a odstraňovali překážky bránící průtoku vody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x