Záplavy ve Zlínském kraji ustupují

ZLÍN - Už minimum výjezdů absolvovali hasiči v souvislosti se záplavami ve Zlínském kraji v noci na pátek. Jak agentuře Mediafax řekl mluvčí krajských hasičů, přibližně od půlnoci začala voda v kraji opadat.

V průběhu čtvrtečního dne byla nejvíce zasažena oblast Bystřice pod Hostýnem, večer pak velká voda zasáhla oblast Slušovicka a Vizovicka. Jedna ze svědkyň ohlásila, že v obci Trnava spatřila v rozvodněné Trnávce muže, kterého proud stáhl pod vodu. Hasiči ale jeho tělo neobjevili. „Při monitoringu břehů budeme pamatovat na to, že bychom mohli eventuelně tělo najít,“ poznamenal Mitáček.

„Kolem jedné hodiny ráno hasiči ukončili čerpání vody na takřka všech místech. Kolem druhé hodiny ranní vyjížděli hasiči znovu do Bystřice pod Hostýnem, kde znovu hrozilo rozlití Černého potoka. Zvýšením hrázek z pytlů s pískem bylo nebezpečí odvráceno a dál pokračoval jen monitoring situace. Do rána pak hasiči odpočívali a po vystřídání směn se znovu připravujeme na výjezdy, čerpání vody nebo odstraňování překážek,“ doplnil Mitáček.

Ve Zlíně stoupla hladina řeky Dřevnice hodinu před  půlnocí do druhého stupně povodňové aktivity. Hrozba tu ale trvala jen asi dvě hodiny a pak voda začala opět klesat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x