Po muži z Trnavy, kterého smetla voda, budou pátrat potápěči z Brna

TRNAVA - Přibližně 15 policistů prohledává od rána okolí říčky Trnávka, kde proud vody strhl ve čtvrtek večer čtyřicetiletého muže. Jak agenturu Mediafax v pátek dopoledne informovala policejní mluvčí Jana Bartíková, na místo míří i policejní potápěči z Brna.

„Zatím jsme prohledali asi čtyřkilometrový úsek od Trnavy po soutok s řekou Dřevnicí, tělo jsme ale neobjevili. Na pomoc jsme povolali brněnské potápěče,“ konstatovala Bartíková.

Očitá svědkyně spatřila tonoucího muže kolem čtvrteční 22. hodiny. „Podle některých svědků se šel muž podívat na rozvodněný tok, nešťastnou náhodou uklouzl a spadl do rozvodněné Trnávky,“ doplnila Bartíková.

Bleskové povodně si ve Zlínském kraji vyžádaly také jedno zranění, krátce po 20. hodině spadl jeden muž ve Všemině do kanalizace. Svědkové ho stačili vytáhnout ještě před příjezdem hasičů. Jeho zranění mu přijeli ošetřit zdravotníci.

Krajští hasiči evidují od čtvrtka do pátečního rána asi 60 výjezdů profesionálních i dobrovolných hasičů. „Ve výjezdech je však skryto několikanásobně více jednotlivých a konkrétních pomocí občanům. Počet vodou zasažených domů se pohybuje v řádech stovek objektů,“ podotkl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Do pátečního rána zasáhly povodně celkem devět obcí na Kroměřížsku, tři obce na Vsetínsku a 19 obcí na Zlínsku. Na Uherskohradišťsku déšť žádnou škodu nenapáchal.

Během loňských povodní zemřeli na Zlínsku dva lidé. Policisté objevili počátkem června utonulého muže ve Zlíně-Lužkovicích a devatenáctiletý mladík dostal v proudu vody nad zlínským zimním stadionem smyk a srazil se s vozem značky Tatra. Na místě zemřel.