V Kroměříži otevřou novou školku, poslouží dětem zaměstnanců nemocnice

KROMĚŘÍŽ - Mateřská školka v Gorkého ulici v Kroměříži otevře od příštího školního roku nové detašované pracoviště. Agentuře Mediafax to v pátek sdělil mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna.

Iniciativa vzešla od vedení Kroměřížské nemocnice, které chtělo zřídit pro své zaměstnance mateřskou školu. Zařízení by lékařkám a sestřičkám pracujícím na směny zajistilo hlídání dětí od rána až do pozdních odpoledních hodin. Nemocnice má pro tyto účely k dispozici budovu bývalé oční školy, která se nachází hned naproti městské školky.

Nemocnice už přestavbu objektu zahájila, do konce srpna by školka měla být připravena pro přijetí prvních dětí. Rekonstrukci zabezpečuje Kroměřížská nemocnice na své náklady, kroměřížská radnice zajišťuje provoz a přispívá na nákup vybavení a hraček v hodnotě 350 tisíc korun.

„Naše mateřská škola už v současné době zabezpečuje předškolní výchovu v jiném odloučeném pracovišti, má tedy s tímto způsobem provozu bohaté zkušenosti. Nyní jsme museli provést změnu kapacity v rejstříku škol a školských zařízení, a to navýšením o 50 míst,“ uvedl vedoucí odboru školství, kultury a státní památkové péče Jiří Pánek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x