Fotbalisté Sigmy Olomouc remizovali v přípravě s Podbrezovou i s MŠK Žilina

Druhý stupeň povodňové aktivity na řece Dřevnici, desítky nočních výjezdů hasičů, policistů i členů povodňové komise ve Zlíně. Tak vypadala noc na dnešek především na Zlínsku a na Vsetínsku. Příčinou byly prudké bouřky a přívalové deště, které se v několika vlnách přehnaly pozdě večer na Zlínským krajem. "Přívalové deště zatopily a dočasně zneprůjezdnily některé silnice na Zlínsku. Například v Kašavě, Luhačovicích, ve Štípě, Dolní Lhotě či Lužkovicích," informovala ještě pozdě večer krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Hasiči vyjížděli na desítky míst, nejvíce na Zlínsku a na Vsetínsku. Problém způsobovala velká voda všude tam, kde ucpala koryta místních toků. Nejmarkantnější to bylo v Jablůnce na Vsetínsku.“Voda tam stejně jako v Horní Bečvě dosahovala u některých domů až výšky jednoho metru,“ připomíná řáděné prudkých přívalů vody, která strhávala vše, co měla v cestě, mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Plno práce měli záchranáři také ve Valašském Meziříčí, anebo v Zubří. Voda se tam rozlila například do kotelen a do obytných domů. Na odstraňování škod se pracuje i dnes, lidé především vyčerpávají vodu z garáží a sklepů.

Nepříjemně řádily prudké přívaly vody také na polích, například nedaleko Klečůvky a Velikové v okolí Zlína. Očekávají se proto také značné škody na zemědělských porostech, které vzhledem k přetrvávajícímu mokru dosud nestačili zemědělci sklidit.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x