Zlín a Luhačovice: Příbuzenský vztah znovu ožívá

"Zlín je na práci a Luhačovice na zasloužený odpočinek." Tahle rovnice platila už v období první republiky. "Ne nadarmo budovali Baťové rychlé přímé spojení Zlína s Luhačovicemi," připomíná starosta lázeňského města František Hubáček. Válka velkolepé plány přerušila, nedokončený projekt připomíná betonový násep v Ludkovicích.

„Zájem o turisty ze zlínské aglomerace, tedy přímo z krajského města a ze sousedních Otrokovic i okolí samozřejmě máme a chceme  je přitáhnout třeba k jednodenní rekreaci například v následujících volných svátečních dnech. Nemyslím si, že by lepší zázemí našli ve vzdálenějších lázeňských slovenských destinacích v Trenčianských či Rajeckých Teplicích, kam s oblibou jezdí,“ říká provozní ředitel Lázní Luhačovice a.s. Jiří Dědek. Ten deklaruje i zájem o zvýšenou marketingovou propagaci přímo ve Zlíně. Zanedlouho ji chce projednat s primátorem Zlína Miroslavem Adámkem.

„Je lhostejné, zda do Luhačovic lákají soukromníci, radnice či zástupci lázeňských organizací, zájem máme všichni. Za město můžeme nabídnout třeba skvěle vybavenou nedávno otevřenou Městskou plovárnu s nejmodernějšími vodními atrakcemi, právě ve dnech, kdy se sluníčko mračí,“ zve k návštěvě luhačovický starosta.

„Stejně tak je krátkodobá rekreace určena například k návštěvě nově zrekonstruovaného špičkového wellnessu v hotelu Alexandria, svůj nezaměnitelný styl má tamní Francouzská restaurace i Noční klub,“ vypočítává nejnovější lákadla Jiří Dědek.

Pokud jde o několikadenní ubytování, ani v sezóně nejsou největší moravské lázně drahé. Ceny se pohybují od 300 korun za lůžko a den ve slušném turistickém komfortu.

V létě sázejí věhlasné moravské lázně i na kulturu. Nejen na klasické kolonádní koncerty, taneční večery či divadelní představení. Do širokého spektra se teď přidává třeba Letní škola tance, anebo zbrusu nový Lázeňský švihák. Tedy přehlídka humoru, kterou od 9. července pořádá domestifikovaný luhačovický občan, dříve Krušnohorec , herec a komik Josef Alois Náhlovský.