Hasiči museli pomoci řidiči kamionu, který kvůli navigaci havaroval v úzkých uličkách Zlína

ZLÍN - Zlínští hasiči vyrazili v pondělí na pomoc slovenskému řidiči kamionu, který havaroval v úzkých ulicích Zlína. Jak agentuře Mediafax řekl mluvčí hasičů Ivo Mitáček, muž havaroval kvůli tomu, že důsledně poslouchal příkazy navigace.

Řidič nákladní soupravy s tahačem havaroval v ulici Mokrá a na místo muselo vyjet speciální vyprošťovací auto z Otrokovic. „Muž nestačil zatočit do sjezdu a s návěsem havaroval mimo vozovku. Tahač těsně minul elektrickou rozvodnou skříň a zůstal v podmáčené půdě. Několik desítek občanů tak nemohlo odjet ze svých domovů a do města,“ podotkl Mitáček.

Po několika marných pokusech vytáhnout kamion zpět do uličky musel na místo dorazit další výjezdový vůz ze Zlína, který zasahoval nedaleko na hlášeném požáru na sídlišti Jižní Svahy. „Nejdříve bylo nutné odtlačit havarovaný tahač od elektrických rozvodných skříní. Standardní vybavení prvního výjezdového vozu však nestačilo a byl povolán speciální technický kontejner s další rozšířenou sadou hydraulických rozpěrných válců. Nakonec se podařilo tahač odtlačit a vytvořit dostatečný prostor pro další manipulaci a navigaci řidiče. Při jednom z pokusů prasklo tažné lano jeřábu, hned jsme ho nahradili novým ocelovým lanem,“ uvedl Mitáček.

Po částečném vyjetí tahače z chodníku na silnici začaly práce na odtlačení dlouhého návěsu, který znemožňoval další manévrování. Po přibližně třech hodinách se hasičům podařilo soupravu dostat částečně ze silnice a čekající lidé tak mohli vyjet ze zablokované části Zlína. Hasičům ale ještě trvalo další půlhodinu, než se povedlo soupravu nasměrovat tak, aby řidič mohl z místa zcela odjet.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x