Výbuch a požár poškodil výrobnu tmelů na Uherskobrodsku

ÚJEZDEC - Hasiči zasahovali v noci na úterý v Uherském Brodě-Újezdci, kde výbuch a požár zasáhl výrobnu tmelů. Škoda se odhaduje na 200 tisíc korun, včasným zásahem hasiči zachránili majetek v řádu milionů korun, řekl agentuře Mediafax mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Hasiči dostali oznámení o výbuchu a požáru okolo jedné hodiny ráno. „Tlaková vlna rozbila řadu oken a poškodila několik dveří,“ uvedl Mitáček.

Při příjezdu jednotek se z firmy valil kouř. Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích. „Požár vznikl ve druhém patře v jednom z výrobních prostorů. Plameny zachvátily část výrobní linky a dvě palety s materiálem na výrobu tmelu,“ informoval mluvčí.

Hasiči lokalizovali požár po 40 minutách a zabránili rozšíření do dalších částí firmy. Celková likvidace nastala po více než hodině.

Vyšetřovatelé spolu se speciálně vycvičeným psem hledají příčiny výbuchu a požáru. „Zatím není zřejmé, zda nejdříve začalo hořet, a pak nastal výbuch, nebo tomu bylo naopak. Vyšetřovatel prověřuje možnost technické závady, nedbalost, ale také možný úmysl,“ dodal.