Policie: Dny lidé dobré vůle na Velehradě se obešly bez komplikací

VELEHRAD - Dvanáctý ročník Dnů lidí dobré vůle se na Velehradě obešel z policejního hlediska bez vážnějších problémů. Doprava byla předem podchycená a na místě se řešila pouze jedna krádež peněženky, sdělil ve středu agentuře Mediafax uherskohradišťský mluvčí Aleš Mergental.

Podle něj zmizela peněženka staršímu muži v úterý. „Měl ji v náprsní kapse, a když si šel něco koupit, už mu scházela,“ uvedl Mergental s tím, že okradený měl v peněžence kromě peněz také platební kartu.

Další podobné případy policisté na Velehradě nezaznamenali. „V dopravě nebyly žádné komplikace, protože jsme měli přichystáno dopravní opatření. Od pondělí až do úterý jsme uzavřeli všechny příjezdové silnice do Velehradu od Starého Města, Jalubí, Modré a Tupes. Ve Starém Městě jsme uzavřeli Tovární ulici, která sloužila jako odstavné parkoviště. Lidé se dostali do Velehradu kyvadlovou autobusovou dopravou, takže nebyly problémy,“ řekl Mergental.

Na Dny lidí dobré Vůle na Velehradě dorazilo 17 500 návštěvníků. Na koncertu se vybralo na dobročinné účely 1,4 milionu korun.

Jak již dříve informovala agentura Mediafax, akce se zúčastnilo mnoho významných hostů počínaje předsedou vlády Petrem Nečasem (ODS) přes místopředsedu Senátu Zdeňka Škromacha (ČSSD) až po manželku prezidenta republiky Livii Klausovou. Pod záštitou manželky prezidenta, olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera a hejtmana Zlínského kraje Stanislava Mišáka se Dny dobré vůle konají.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x