Zlínská mládež nabídne lidem měření tlaku či tuku přímo v domácnostech

ZLÍN - Až do pátku potrvá ve Zlíně akce, v rámci které bude zlínská mládež navštěvovat domácnosti a nabízet lidem měření tlaku či tuku. Agentuře Mediafax to oznámila jednatelka občanského sdružení Samari Alena Rusová.

Osvětová akce mládeže je zastřešená občanským sdružením Život a zdraví a zúčastní se jí studenti gymnázií a sociálně orientovaných škol spolu s adepty na dobrovolnickou práci v sociální a zdravotní oblasti. Kromě měření některých zdravotních hodnot budou také s lidmi hovořit o jejich zdraví a nabízet materiály pro každou věkovou skupinu – od dětí z mateřských škol až po důchodový věk.

„Akce je převzata ze zahraničí, ale má dobrou tradici i v České republice. Osvědčila se v mnoha městech naší země. Nejenom, že pomáhá lidem a motivuje je zamyslet se nad svým životním stylem, ale zároveň je součástí výchovy a vzdělání těch mladých lidí, kteří se v budoucnu podobnému typu práce chtějí věnovat,“ řekl Čestmír Šťovíček ze společnosti Život a zdraví.

Sdružení Život a zdraví působí v České republice od roku 1992. Zaměřuje se na zlepšení zdravotního stavu obyvatel České republiky, která je proslulá vysokou měrou civilizačních nemocí. Představuje lidem ozdravný program Newstart, který se úspěšně používá ve více než 100 zemích světa. Tento program  se zaměřuje na osm důležitých zdravotních principů, které mají prokazatelný vliv na naše zdraví.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x