Most a silnice v Doubravách se dočkají opravy

DOUBRAVY - V Doubravách bude opraven most i silnice. Agentuře Mediafax to za Ředitelství silnic Zlínského kraje oznámil ve čtvrtek Vojtěch Cekota.

Nového povrchu se dočká i nedaleká odbočka na Velký Ořechov v části, která zůstala v původním stavu při rekonstrukci celé silnice do Velkého Ořechova v loňském roce. Stavba bude dokončena do 31. října.

„Po dokončení loňské opravy silnice III/49718 do Velkého Ořechova se nás motoristé ptali, proč jsme neopravili i zbývající úsek necelých dvou set metrů v intravilánu obce Doubravy. Oprava silnice zde ale musela počkat na již tehdy plánovanou rekonstrukci mostu v letošním roce, tedy po zajištění stavebního povolení. Po této akci bude v náležitém technickém stavu už celá komunikace,“ vysvětlil ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Most v Doubravách měl omezenou zatížitelnost jen do 21 tun. „Nyní bude most sanován a zesílen železobetonovou spřaženou deskou tak, aby měl standardní únosnost 32 tun. Současně opravíme průjezdní úsek silnice III/49718 v Doubravách v celkové délce 178 metrů,“ upřesnil stavební dozor Stanislav Brázdil.

V termínu od 18. července bude platit v tomto úseku silnice částečná uzavírka. Provoz bude usměrněn dopravním značením, případně světelnou signalizací. Opravy budou stát 6,69 milionu korun včetně DPH.