Obyvatelé Uherského Hradiště mohou rozhodnout o on-line přenosu ze zastupitelstva

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťská radnice se rozhodla zjistit názor lidí na případný on-line přenos z městského zastupitelstva. Jak agentuře Mediafax sdělil mluvčí města Jan Pášma, o přímém přenosu z jednání představitelů města mohou lidé rozhodnout v anketě na městských webových stránkách.

Na internetovém portálu města mohou lidé hlasovat, jakým způsobem nabídnutou službu využít. Vedení města chce anketou zjistit, zda budou mít lidé o živé přenosy ze zastupitelstva zájem, zda by si v budoucnu chtěli záznam z jednání na webových stránkách prohlédnout, zda by jim vyhovovalo rozdělení videozáznamu na jednotlivé vstupy diskutujících či zda se lidé dopředu seznamují s programem jednání zastupitelstva.

Názor občanů bude jedním z rozhodujících prvků, jestli službu zavedeme. O dalším postupu se rozhodne po vyhodnocení statistik zájmu o živé vysílání a následné procházení archivem,“ podotkl starosta města Uherské Hradiště Květoslav Tichavský (ODS).

Zkušební on-line přenos ze zasedání zastupitelstva město spustilo 20. června. „Pro přenos živého vysílání jsme zvolili variantu snímání se dvěmi robotickými kamerami, které při zkušebním přenosu obsluhoval  ručně operátor. Záznam, který je nyní na portále města, jsme doplnili o indexy tak, aby bylo možno archívem procházet po jednotlivých bodech programu zasedání zastupitelstva,“ konstatoval vedoucí odboru informatiky a komunikace městského úřadu Jiří Paluřík.

Zkušební přenos by v budoucnu mohlo vystřídat komplexní řešení on-line přenosů. Půjde o plně automatizovaný systém, jenž nebude vyžadovat žádnou obsluhu.

Na celkovou cenu kompletního řešení, která je zhruba 100 až 150 tisíc korun, bude mít vliv integrace na řídící jednotku hlasovacího zařízení, celkové počty přístupů uživatelů do archivu a velikost uložených souborů v archivu. Na dodavatele zařízení bude vypsáno výběrové řízení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x