Ve vsetínské nemocnici se do vzdělávacího projektu zapojila už polovina zaměstnanců

VSETÍN - Více než tři stovky zaměstnanců Vsetínské nemocnice se již zapojily do vzdělávacího projektu zaměřeného na rozvoj manažerských kompetencí, komunikačních dovedností a dalších znalostí. Jak agenturu Mediafax informovala mluvčí nemocnice Lenka Plačková, jde o asi polovinu všech zaměstnanců.

Dvouletý projekt získal finanční dotaci více než šest milionů korun z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. V podzimní části budou pokračovat ještě jazykové i manažerské kurzy, zdokonalování komunikačních dovedností, ale nově bude také zahájena výuka práce na PC v potřebných programových aplikacích. „V rámci první etapy projektu byly zahájeny čtyři vzdělávací moduly. Dva z nich jsou věnovány manažerských dovednostem,“ upřesnila manažerka projektu Věra Prousková s tím, že jarní části manažerského vzdělávání se zúčastnilo 98 zaměstnanců, z toho 30 mužů a 68 žen.         Velmi dobré ohlasy jsou také na první kurzy pro zdravotnické pracovníky, zaměřené na komunikační dovednosti, asertivitu, zvládání krizových a stresových situací. Dosud se do komunikačního projektu zapojily tři desítky pracovníků, celkem bylo vydáno 57 osvědčení o absolvování.

Celkem 182 zaměstnanců se účastní jazykových kurzů. Největší zájem je o angličtinu, které se účastní 148 zaměstnanců, ale také o němčinu (22), ruštinu (12) a francouzštinu (11 lidí).

V druhé, podzimní části, budou pokračovat jazykové kurzy, ale bude také zahájena výuka práce na PC, které se zúčastní 120 zaměstnanců. „S rozvojem techniky a nutností elektronického předávání informací roste také potřeba znalostí souvisejících s využitím a s obsluhou výpočetní techniky. Stále více zaměstnanců nemocnice se bez počítače již neobejde,“ doplnila Prousková. Pokračovat budou rovněž manažerské moduly, ve kterých budou témata: finanční řízení, právní vědomí a týmová spolupráce.

--> --> --> --> -->