Diakonie vyhlásila další ročník fotosoutěže Šumný Vsetín

VSETÍN - Vsetínská Diakonie společně s místní radnicí vyhlásila v pořadí šestý ročník tradiční fotografické soutěže Šumný Vsetín. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek uvedla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Letošními tématy jsou Mladí ve městě a Město mezi kopci. Fotografie by se měly vztahovat ke Vsetínu.

„V loňském roce se soutěže zúčastnilo 38 soutěžících. Mezi fotografy byly zastoupeny snad všechny věkové generace, od žáků 1. stupně základních škol až po seniory. Do soutěže se zapojili nejen Vsetíňané a lidé z blízkého okolí, ale i účastníci ze vzdálenějších míst. Nejvzdálenější účastník byl z Děčína,“ poznamenala Šidlová.

Snímky přinesly podle ředitele Diakonie Vsetín Dana Žárského řadu nevšedních a zajímavých pohledů na mnohá místa ve městě. „Věříme, že v letošním roce budou fotografie neméně inspirující,“ podotkl Žárský.

Fotografie na CD (maximálně 10 snímků) mohou lidé zaslat či osobně doručit do 15. října na adresu vsetínské Diakonie. Výstava, na které bude zveřejněna alespoň jedna fotografie každého z účastníků, je naplánována na listopad do vestibulu kina Vatra. Hodnoceny budou dvě kategorie soutěžících, žáci základních škol a ostatní veřejnost.

--> --> --> --> -->