Otrokovická radnice rozdělí mezi místní sportovce více než čtyři miliony korun

KOVICE - Více než 4,2 miliony korun rozdělí mezi sportovní organizace otrokovická radnice, většina oddílů si polepší. Jak agentuře Mediafax sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková, pro rozdělení dotací vytvořilo město nový, efektivní a transparentní systém.

Nový výpočet pro rozdělení dotací bere v úvahu kompletní kritéria odrážející rozsah sportovní činnosti, její náročnost a také spoluúčast samotných sportovců na jejich aktivitě. „Rozšířeny byly také účely pro vyúčtování dotací. Kromě nákladů na nájemné, energie a dopravu na sportovní utkání, mítinky či akce, mohou organizace nově zahrnout rovněž mzdové náklady na trenéry i jejich licence, materiálně technické zabezpečení vlastní činnosti tedy vybavení pro sport, náklady na ubytování při pravidelných sportovních soutěžích, zabezpečení rozhodčích při pravidelných akcích a s předchozím souhlasem města také údržbu majetku, ať už ve vlastnictví města či organizace,“ upřesnil starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).  ¨

Většina sportovních klubů si díky novému systému finančně přilepší. Pro největší sportovní organizaci v Otrokovicích TJ Jiskra to znamená přidělení více než 3,1 milionu korun, ze kterých radnice vyčlenila přes dva miliony korun pro jednotlivé oddíly v rámci TJ Jiskra, 865 tisíc korun pro provoz a fungování aparátu TJ a 266 tisíc korun na jednorázové sportovní a mládežnické akce jednotlivých oddílů. Polepší si také florbalový klub Panthers Otrokovice meziročně o 120 tisíc korun a také FC Viktoria Otrokovice, která ve srovnání s minulým rokem obdrží o 18 tisíc korun více.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x