Během prázdnin opraví ve Vsetíně dvě školy

VSETÍN - Velké rekonstrukční akce čekají během prázdnin na Základní školu Trávníky a Mateřskou školu Kobzáňova ve Vsetíně. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Na trávnické základní škole budou kompletně vyměněna okna a bude zateplena fasáda. Nejstarší vsetínská základní škola se tak dočká 391 nových plastových oken a všechny školní budovy kromě tělocvičny budou zatepleny a dostanou novou fasádu. To vše si vyžádá 13 milionů korun.

Opravy vnitřních prostor budovy mateřské školy v Kobzáňově ulici budou ještě rozsáhlejší a potrvají až do příštího léta. V plánu je rozšíření počtu tříd ze současných tří na pět, rekonstrukce hygienického zařízení, rozvodů elektřiny, vody a venkovní kanalizace. Školka bude nově vybavena moderní kuchyní splňující náročné požadavky na hygienu. „Akce začíná letos v létě a skončí až příští rok. Počítáme s tím, že školka by měla být opět zprovozněna příští rok v létě,“ uvedl místostarosta Petr Kořenek (ČSSD).

Nejrůznější opravy a úpravy plánují také v dalších školách a školkách. V mateřských školách na Sychrově a v Rokytnici budou pokračovat rekonstrukce hygienických zařízení, mateřinka na Ohradě má v plánu rekonstrukci elektroinstalace. Všechny školy dále čekají každoroční práce, jako jsou výměny podlahových krytin či malování.

Některé práce, především ve venkovních prostorách škol, se uskuteční v rámci mezinárodního projektu Blíž k přírodě – Blíž k sobě. „Jde například o dokončení některých chodníků, vybudování dráhy pro koloběžky nebo instalace herních prvků v zahradách,“ upřesnil stavební technik radnice Pavel Hrtáň.

--> --> --> --> -->