První prázdninový týden klesl na Uherskohradišťsku počet přestupků v dopravě na polovinu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Téměř na polovinu klesly na Uherskohradišťsku během prvního prázdninového týdne počty vybraných přestupků v dopravě. Agentuře Mediafax to v pátek oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Uherskohradišťští policisté se v uplynulých sedmi dnech zapojili do celorepublikových bezpečnostních akcí, v nichž kontrolovali provoz na silnicích.

„Řidičů jedoucích rychleji než je v daných úsecích stanoveno, ubylo o více než polovinu. Z půlročního průměru více než čtyř řidičů s telefonem v ruce denně klesl počet takto nekoncentrovaných řidičů ani ne na dva denně. Stejně tak nepřipoutaných řidičů a řidiček přistihli policisté pouze polovinu. Na silnicích Uherskohradišťska policisté zastavili také o 30 technicky nevyhovujících aut méně. Snížil se rovněž počet řidičů přistižených pod vlivem alkoholu z 18 na 11. Přesto průměr 1,5 podnapilých řidičů denně odpovídá dennímu průměru za první pololetí,“ upřesnil Mergental.

Mezi podnapilými řidiči byla také například dvacetiletá žena, která v opilosti řídila osobní fiat. Když ji policisté zastavili v Jalubí, nadýchala 1,99 promile alkoholu.

Policisté mladou ženu na místě zadrželi a eskortovali na policejní oddělení. Po vystřízlivění se přiznala, že před jízdou vypila pět piv a tři vodky. Teď jí hrozí až roční vězení a zákaz řízení až na deset let.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x