Řidička ve Valašském Meziříčí nadýchala přes tři promile

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celkem tři promile alkoholu v dechu zjistili policisté z Valašského Meziříčí u řidičky, která havarovala do příkopu. Agenturu Mediafax o tom v pondělí informovala mluvčí policie Lenka Javorková.

Silně opilá žena za volantem nikomu neublížila, sama si způsobila pouze lehké zranění.

Třiašedesátiletá žena v peugeotu jela od obce Hodslavice k Valašskému Meziříčí. Vlivem podnapilosti nezvládla řízení, sjela na krajnici ve směru své jízdy a s vozidlem havarovala do příkopu, kde poškodila směrový sloupek. „Policisté provedli ještě na místě u řidičky dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Žena nadýchala téměř tři promile. S lehkým zraněním ji poté zdravotníci odvezli do nemocnice,“ uvedla Javorková. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a ve zkráceném přípravném řízení jí sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky s trestní sazbou do tří let.

Seniorka však nebyla jedinou hříšnicí s alkoholem za volantem. Dopravní policisté odhalili dalších několik. Například 55letého řidiče ze Vsetína v Toyotě, který měl v dechu jedno promile.  Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Další řidiče pod vlivem alkoholu policisté přistihli v Lidečku, Vsetíně a ve Viganticích. Naměřené hodnoty alkoholu nepřesáhly jedno promile a budou řešeny jako přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Během následujících měsíců budou policisté ze Vsetínska s ohledem na vysoký počet zjištěných alkoholů u řidičů provádět kontroly častěji. „Vloni jsme za prvních šest měsíců zastavili 306 řidičů pod vlivem alkoholu a letos za stejné období už 330 opilých řidičů,“ dodala mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x