Rožnovská radnice ušetří na stavbě autobusové zastávky více než milion korun

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - O méně než milion korun oproti původním předpokladům bude stát postavení zastávky MHD v ulici Ostravská v Rožnově pod Radhoštěm. Agentuře Mediafax to v úterý sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Ve výběrovém řízení se sešlo celkem osm nabídek, zvítězila nakonec nabídka za 1,48 milionu korun. Původně rozpočtovaná cena, na kterou město získalo dotaci, byla 2,67 milionu korun. Zastávka bude stát u staré budovy Loany naproti Střední škole cestovního ruchu, a to ještě v letošním roce.

„Stavbu zastávky na velmi frekventované silnici z Rožnova pod Radhoštěm do Frenštátu považujeme za důležitou. Zvýšíme tím bezpečnost cestujících v hromadných dopravních prostředcích. Přínosem tak zastávka bude nejen pro žáky soukromé Střední školy cestovního ruchu, ale především pro obyvatele místní částí Horní Paseky,“ řekl místostarosta města Alois Vychodil (ODS).

Na projekt zastávky získá město dotaci ve výši 85 procent, zbytek uhradí radnice z městského rozpočtu. „Původně plánovaný rozpočet projektu se díky soutěži podařilo snížit z 2,67 na 1,48 milionů korun. Samozřejmě, že díky této úspoře se sníží také výše spolufinancování akce z rozpočtu města. Dotace EU tedy aktuálně činí 1,3 milionů korun a město Rožnov z vlastních zdrojů zaplatí pouhých 350 tisíc korun,“ doplnil Vychodil.

Vítězná firma zahájí stavbu zastávky v průběhu měsíce července, projekt by měl být ukončen do října letošního roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x