Valašskomeziříčská radnice podpoří školství, přírodu i sociální oblast

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští radní schválili rozdělení příspěvků v rámci podpory malého rozsahu, a to v pěti oblastech. Agentuře Mediafax to ve středu oznámila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

V oblasti sociálních a zdravotních služeb přiřkl odbor sociálních věcí ve spolupráci s Komunitním plánováním sociálních služeb ve Valašském Meziříčí sumu 21 tisíc korun třem organizacím. „Nedoporučili jsme přidělit částku ve výši pět tisíc korun oblastní Charitě Červený Kostelec,“ upřesnila vedoucí odboru sociálních věcí Jarmila Ptáčková s tím, že organizace chtěla prostředky využít na poskytování komplexní péče o nemocné s roztroušenou mozkomíšní sklerózou. „Zařízení nemá žádného klienta, který by byl občanem Valašského Meziříčí. Nebyly tedy splněny podmínky pro přidělení finanční podpory dle metodického pokynu,“ vysvětlila Ptáčková.

Radní diskutovali nad přidělením částky šest tisíc korun jihlavské firmě, která žádá prostředky na uhrazení části nákladů spojených s činností konzultačního střediska ve Valašském Meziříčí. Radní Otto Buš (ODS) podal protinávrh, a to přidělení poloviční částky, který byl všemi členy rady schválen. V prosinci tak bude zbývat rozdělit částku více jak 20 tisíc korun.

Vedoucí odboru školství, kultury a sportu předložila ke schválení návrhy na přidělení peněz do oblastí sport a tělovýchova, volný čas a zájmové činnosti a kultura. „Z částky 49 tisíc korun na sport a volný čas, se kterou jsme disponovali, navrhujeme všem sedmi žadatelům rozdělit celkovou částku ve výši 28 tisíc korun. Organizace si tak mohou požádat v dalším kole o 21 tisíc korun,“ uvedla vedoucí odboru školství, kultury a sportu Hana Skácalová.

Pět organizací zaslalo žádosti o přidělení necelých 40 tisíc korun v rámci volnočasových aktivit a zájmové činnosti. Odbor doporučil radním schválit částku ve výši 21 tisíc korun. Do dalšího kola bude přesunuto ještě 49 tisíc korun. V oblasti kultury zažádalo 11 organizací o 125 tisíc korun. „Z prvního kola zůstalo k přerozdělení 58,5 tisíce korun, v rámci druhého kola navrhujeme rozdělit částku 45 tisíc korun. Nedoporučujeme schválit částky třem žadatelům,“ upřesnila Skácalová.

V oblasti životního prostředí a ekologie posuzovaly odbor životního prostředí a hodnotitelská komise pouze jednu žádost. „Místní Český svaz ochránců přírody si zažádal o částku ve výši 10 tisíc korun na seminář o mokřadech a jejich významu v krajině. Komise doporučila uvolnit částku pět tisíc korun,“ dodal vedoucí odboru životního prostředí Rostislav Frydrych. V letošním roce si budou moci organizace požádat ještě o maximálně 10 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x