Doplněno: U Ratiboře na Vsetínsku havaroval paraglidista, vrtulník ho transportoval do Ostravy

RATIBOŘ - (Zprávu jsme aktualizovali ve 4. odstavci)

Nedaleko Ratiboře na Vsetínsku havaroval v úterý večer padesátiletý paraglidista ze Vsetína a utrpěl vážná poranění, se kterými ho přepravil vrtulník záchranářů do ostravské nemocnice. Agentuře Mediafax to ve středu řekla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Nehoda se stala kolem 20. hodiny v části Hološín na louce, která je využívána jako cvičný terén pro nácvik paraglidistů.

„Muž s největší pravděpodobností nezvládl při cvičném letu přistávací manévr a spadl na zem. V době incidentu bylo na místě několik dalších paraglidistů, nikdo z nich však havárii neviděl. Až když přítomní spatřili, že pilot padákového kluzáku leží na zemi a nemůže vstát, pospíchali mu na pomoc a přivolali rychlou záchrannou službu,“ popsala událost Javorková.

Podle Hany Polešákové z krajské záchranky utrpěl paraglidista těžká poranění. „Byl při vědomí, ale měl poraněnou bederní páteř a ramenní kloub. Vrtulník ho odvezl do Ostravy s podezřením na poranění míchy,“ upřesnila pro agenturu Mediafax Polešáková.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel Letecké amatérské asociace ČR, který vyloučil technickou závadu na padáku a jako pravděpodobnou příčinu uvedl chybu pilota při přistání. Své pochybení přiznal policistům i sám pilot, u kterého policisté dechovou zkouškou vyloučili požití alkoholu. Případ  převzali vsetínští kriminalisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x