Ve Vizovicích začíná ve čtvrtek Masters of Rock, policie je v pohotovosti už s předstihem

VIZOVICE - Už od středy jsou v pohotovosti zlínští policisté, kteří budou dohlížet na pořádek během rockového festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Jak agentuře Mediafax řekla ve středu policejní mluvčí Jana Bartíková, počet pětitisícových Vizovic se během festivalu až pětinásobně zvýší.

Festival začne ve čtvrtek a potrvá do neděle, policisté budou ale nad akcí bdít už od středy a skončí během pondělka. „Enormní navýšení počtu obyvatel Vizovic s sebou přináší řadu rizik. I proto se denně ve Vizovicích vystřídá přibližně šest desítek policistů z řad pořádkové policie, pohotovostního a eskortního oddělení, dopravního inspektorátu, obvodních oddělení i kriminální policie. Pochopitelně v noci budou mít policejní hlídky k dispozici termovize, které se v minulosti osvědčily,“ konstatovala Bartíková.

Festival také ovlivní dopravu. Pro řidiče pořadatelé vyčlenili řadu parkovacích míst. Kvůli parkování bude platit jednosměrný provoz na cestě ze Zádveřic na Vizovice a z Těchlova na Slušovice. „Není možné nechávat vozy odstavené na hlavní trase ze Zlína do Vizovic – podél silnice 1/49. To platilo už po dva ročníky festivalu a tradiční návštěvníci si na tuto změnu zvykli. Nerespektování tohoto zákazu znamená nemalou pokutu. Všichni řidiči, kteří budou Vizovicemi projíždět, musejí dávat abnormální pozor na chodce, kterých se zde po silnici pohybují desítky, mnohdy pod vlivem alkoholu,“ uvedla Bartíková.

Řidiče čeká i bezpočet kontrol. „Netajíme se tím, že naše hlídky budou často dělat namátkové dechové zkoušky. Jízdu pod vlivem alkoholu rozhodně nebudeme tolerovat. Přestože na to každoročně upozorňujeme, například vloni jsme v průběhu festivalu zastavili asi dvě desítky podnapilých řidičů. Jeden ze šoférů nadýchal 2,5 promile,“ dodala Bartíková s tím, že před jízdou si řidiči budou moci přijít sami zkontrolovat, jestli jsou střízliví. Jedna z policejních hlídek jim bude k dispozici čtyřiadvacet hodin na křižovatce u Sokolovny i s detekčními trubičkami.