Rozhovor s Petrou Hřebíčkovou

Maryša, ale i Opice Žofka, Andělé všedního dne či Rok na vsi. To jsou zatím poslední inscenace, ve kterých mohou diváci Městského divadla Zlín vidět herečku Petru Hřebíčkovou. Právě za tu první z nich si vysloužila nejvyšší divadelní ocenění. 28. března získala Cenu Thálie 2008 v oboru činohra za ženský herecký výkon v titulní roli inscenace Maryša od bratří Mrštíků v režii Martina Františáka.

Ve filmu Obsluhoval jsem anglického krále ztvárnila roli Jarušky.a 30. dubna bude mít premiéru film Proměny.

Jaké jsou další ambice této talentované herečky? Jaká je mimo jeviště zlínské scény?

Datum a čas konání rozhovoru: 07.04.2009 14:00

 

Karel Horák
Otázka: Dobrý den Petro, zdravím Vás a gratuluji k úspěchu. Získala jste cenu, které se mnozí herci nikdy nodočkají. Kde teď budete hledat motivaci do další práce?
Odpověd: dobrý den. Motivace je pořád. thálie potěší, ale pro to divadlo neděláte. Těší mě divadlo jako takové a pokud funguje kolektiv a máte hezkou hereckou příležitost, máte motivaci snažit se interpretovat ji co nejlíp. Taky bych nerada zklamala, když mám doma tu modrou krásu. což je také jistá motivace.

verulinka
Otázka: ahojky 🙂 ve své kariéře už jsi hrála na jevištích jiných divadel, než je to „naše“ zlínské, kde se ti líbilo nejvíc? a v jakém městě v čr se ti nejvíc líbí když opomeneme prahu? jinak přeju hodně úspěchů 🙂
Odpověd: Mám ráda středně velké scény. Jako je třeba divadlo Pod Palmovkou, kde jsme před týdnem hráli. Ale já si tady zvykla a mám to tu ráda. A národní tak zvláštně záhadně krásně voní. Tam jsem samozřejmě nehrála. Z měst se mi líbi třeba Český Krumlov, Kroměříž, Mikulov. ale to jsou města spíše na relaxaci. Srdce mám v Hodoníně a tady ve Zlíně. Děkuji za přání, nápodobně.

Marek Bartoš
Otázka: Petro, při předávání Thálie mám to moc slušelo. Jak o sebe pečujete?
Odpověd: Moc děkuju. Upřímně řečeno, žádné zvláštní procedury svému tělu neposkytuji. Ale bojuju s leností a ta je asi největší zabiják. Snažím se jí nepodlehnout.

Tomáš B.
Otázka: Dobrý den, jak vzpomínáte na natáčení Anglického krále? Máte nějakou úsměvnou historku z natáčení? A co vy a nahota ve filmu?
Odpověd: Vzpomínám na něj moc ráda. překvapilo mě, jak mi vycházeli vstříc a podporovali. necítila jsem od nikoho, že by se nad neznámou holkou ze Zlína někdo povyšoval. Spíš naopak. Pro mě byla tato zkušenost opravdu příjemná. I přes tu nahotu. S ní jsem se vyrovnávala než jsem na spolupráci kývla. Nerada bych slíbila něco, co bych potom nezvládla. Jiří Menzel byl velice vstřícný a trpělivý. Do důsledku mi vysvětlil o jakou postavu se jedná a kam až chce zajít. Když jsem pochopila, že to nebude nic sprostého (i když to se dalo předpokládat) ale spíše úsměvného a myslím, že i hezkého, kývla jsem. Potom jsem nijak zvlášť velký problém neměla. Vytvořili mi podmínky, aby se mi pracovalo dobře. s úsměvnou historkou vás asi zklamu. Ale mě samotné připadalo dost vtipné, když jsem ležela na posteli a tři ženy mě oblkádali květy a přilepovaly některé listy k tělu aby nespadly. A když jsme zkoušeli scénu s rozlitými grenadýnami, vzájemně jsme se pořád liskali , až měl chudák pan Lábus červený krk a představitel hlavní postavy Ivan vytahané ucho byl Menzel spokojený a jeli jsme ostrou. Kdy se vám poštěstí zmlátit Lábuse? jé, a teď to schytám.

Paroh
Otázka: A ted pravdu: 🙂 Jak jste se doopravdy cítila, když jste jedla „aktivní“ jogurt?
Odpověd: Milý Parohu, dost neaktivně.

Marta Novotná
Otázka: Akojky Petro 🙂 Založíš s Helenou Čermákovou v divadle klub Thálie?
Odpověd: 🙂 To asi ne. Ale kolega Ivan Řehák se smál, že můžeme přejmenovat MDZ na Divadlo U dvou Thálií. I když to zní spíš jako restaurace. Ještě by se k nám mohl přidat pan Tokoš. Ale ten už bohužel jen z divadelního nebe. Navíc je tu v souboru ještě mnoho adeptů, kteří by si ji zasloužili. Takže by to bylo dost neskromné.

Irena T.
Otázka: Blahopřeji Vám k Thálii !!!
Odpověd: děkuji.

Jiří Daněk
Otázka: Dobrý den, kde nabíráte psychickou rovnohváhu, když vydáváte tolik emocí na pódiu? A ještě jeden dotaz, potřebujete často nápovědu?
Odpověd: HMMMM, a mám psychickou rovnováhu? Snad jo. někdy naopak pomůže, vyždímat se na jevišti a je to báječná očista. Někdy ale potom tupě zírám do zdi a emočně a psychicky odpočívám. Těžší je období zkoušek, když studujete nějakou složitou postavu, která prožívá různé běsy. Nápovědu naštěstí až tak často nepotřebuju a když, tak ji stejně neslyším a snažím se z toho vylhat sama. Ale nechci to zakřiknout. Z „okna“ jsem mívala největší strach. Právě ta tréma potom zapříčiní, že se zaseknete v textu.

Paroh
Otázka: Ještě bych měl jednu otázečku, skoro nabilední. Máte ráda víno, když jste z Hodonína? A případně jaké?
Odpověd: Ano mám. Podle nálady. Ne moc sladká a voňavá, ale je pravda, že když mám chuť dám si i Muškát. Opravdu nemám oblíbenou odrůdu. ráda zkouším nové a chutnám.

Tomáš
Otázka: Ahoj Petro, nešla by jsi se mno na rande???
Odpověd: Ty na to jdeš zhurta, Tomáši. To by asi nešlo, když tě vůbec neznám. Co když mě budeš tahat za copy nebo ještě hůř za nos? au.

Katka Pavlátová
Otázka: Zdravím Vás a přeji další úspěchy. Chtěla bych ee zeptat, jakým způsobem si vybíráte role v divadle, jestli třeba můžete odmítnout roli, kterou nechcete hrát. A jak je to v divadle s rivalitou mezi herečkama. Tradují se obecně různé intriky, role přes postel a tak. 🙂
Odpověd: Děkuji za přání. Role jsou nám udělovány, protože v jiném případě bychom samozřejmě chtěly všechny kolegyně hrát stejné role. Role obsazuje režisér po dohodě s uměleckým šéfem a dramaturgem. Pokud bych roli odmítla, musela bych mít velmi zásadní a důležitý důvod. Za hraní jsme placení, takže většinou neodmítáme. Věřím, že u nás intriky přes postel nefungují. vlastně si troufám tvrdit, že to vím. Jsem ráda, že můžu upřímně říct, že se spíš podporujeme. Jsou tu výborné herečky, které jsou hlavně skvělé přítelkyně.

Karel Horák
Otázka: Máte ráda vtipy o blondýnkách?
Odpověd: nevadí mi. A znáte ten o blonďákovi?..ale to nemůžu, ten je sprostý

míša
Otázka: dobry den petro… zucastnila jsem se debaty s vami a vasimi kolegy na gymnaziu zlin lesni ctvrt:) vsichni jste byli skveli a chtela bych vam touto cestou podekovat:) mejte se krasne a spoustu uspechu…
Odpověd: Moc děkuju. My jsme byli nadšení. Opravdu. Bylo to příjemné a hlavně máte fakt hezkou budovu. ten výhled!!!! Moc mě potěšila kytice a bylo vidět, že přede mnou seděli inteligentní a příjemní lidé. díky i za kluky.

ing.Ales
Otázka: Dobry den Petro. Slysel jsem, ze mate rada zvirata a osobne chovate amazonskeho krokodyla. A jeste mala otazka, co si myslite o vetesnictvi Gargulka na Kudlove ?
Odpověd: Krokodýl není přímo amazonský ,ale je to neškodný klon krokodýla amazonského a Hodonínské ještěrky zelené. o vetešnictví se nechci vyjadřovat. Potkala jsem cestou vlka a málem mě sežral. už tam víckrát nepůjdu.

tomáš
Otázka: to jsem měl právě v úmyslu 🙂 . Jo a ještě jsem zapomněl pogratulovat k ceně.
Odpověd: Já si to právě myslela. Ještě že jsem holka předvídavá. 🙂 Děkuji za gratulaci. Venku je krásně, že,
×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x