Psychicky nemocná žena skočila do fryštácké přehrady, pátrali po ní hasiči i policisté

ZLÍN - Velká pátrací akce po psychicky nemocné ženě se uskutečnila ve středu v noci v okolí fryštácké přehrady u Zlína, podle svědků totiž do vody skočila polonahá zmatená žena. Policejní mluvčí Jana Bartíková agentuře Mediafax řekla, že ženu nakonec objevili a převezli na psychiatrii v Kroměříži.

Pátrání po ženě trvalo asi 90 minut. Na zmatenou polonahou a mokrou ženu (45) narazila její známá nedaleko Kauflandu na Vršavě. Nabídla jí odvoz autem a společně pak mířily do Fryštáku. Psychicky nemocná žena ale najednou požádala řidičku, aby se otočila a jela zpět na Zlín. Když to udělala, začala z ničeho nic zmatená žena vystupovat za jízdy z auta. Pak přes zábradlí skočila do přehrady.

„Skok ženy do vody potvrdili i rybáři, okamžitě se proto rozjelo pátrání a na pomoc přijeli i profesionální potápěči od olomouckých hasičů,“ konstatoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Podle Bartíkové pátralo po ženě osm policistů, 12 hasičů se dvěma čluny a další dobrovolníci. „Od rodinných příslušníků jsme se dověděli, že žena trpí depresemi a poradili nám kontaktovat její matku. U ní jsme pak zmatenou ženu objevili. Z přehrady totiž vyplavala a pěšky se vydala k matce. Přivolali jsme lékaře, který nařídil její převoz do Psychiatrické léčebny v Kroměříži,“ dodala Bartíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x