Doplněno. Strážníci ve Vsetíně zachránili sebevraha

VSETÍN - (Zprávu jsme doplnili v 6. odstavci o nové informace)

Dvacetiletého mladíka, který chtěl ve středu pozdě večer spáchat sebevraždu skokem pod vlak a ze splavu na Ohradě, zachránili vsetínští strážníci. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek sdělila mluvčí městského úřadu Marie Šídlová.

Život chtěl podle strážníků ukončit kvůli dívce, zemřelému kamarádovi i výhrůžkám.

„Svůj plán oznámil mladý muž strážníkům telefonicky. Zavolal, že je u areálu Sandriku a chce se nechat přejet vlakem. Zatímco na místo okamžitě vyrazila hlídka, která prováděla ve městě kontrolu, jeden ze strážníků měl muže stále na telefonu,“ popsal zásah ředitel Městské policie Vsetín Nikolaj Martinák.

Ostatní strážníci zatím začali prohledávat okolí kolejiště. Protože měl jet za pár minut vlak do Velkých Karlovic, informovali o situaci nádražního výpravčího.

„Strážníci o mladém muži věděli, že má na sobě šedou mikinu s kapucí a přesouvá se k Ústí u Vsetína. Zanedlouho jim sdělil, že je u splavu na Ohradě. Když byli městští policisté téměř na místě, slyšeli přijíždět vlak. Dlouze troubil a téměř zastavil,“ podotkl ředitel strážníků.

Mladík sešel z kolejí a do telefonu oznámil, že skočí pod splav a zabije se o kámen. Ve chvíli, kdy přelézal zábradlí a chystal se skočit, už však byli strážníci u něj. Nasadili mu pouta a posadili do služebního vozu. Po celou dobu působil mladý muž zmateně, zrychleně dýchal a plakal.

Nešťastný mladík strážníkům prozradil, že se chtěl zabít kvůli dívce, která odešla za jiným. Dalším důvodem podle jeho slov byla smrt nejlepšího kamaráda a také to, že mu prý někdo vyhrožuje zabitím a posílá výhrůžné SMS zprávy. Mladík skončil v péči záchranné služby, která jej převezla do nemocnice.

Případem se začala zabývat i Policie ČR, která údajné výhrůžky prověří.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x