Ve Valašském Meziříčí se uskuteční farmářský trh

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V pořadí třetí farmářský trh se v pátek uskuteční ve Valašském Meziříčí. Jak agentuře Mediafax sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice, město má v plánu zorganizovat celkem deset podobných trhů.

Na městské tržnici bude v pátek nabízet své produkty minimálně 20 prodejců. K zakoupení budou kromě zeleniny, ovoce, mléčných a masných výrobků například i medové perníčky, bylinky, med, valašské koláče – frgály nebo ručně vyráběná mýdla a dřevěné výrobky.

„Stánkaři budou prodávat své produkty již od rána,“ řekl referent odboru územního plánování a regionálního rozvoje Daniel Šulák s tím, že sortiment bude částečně obměněný, stejně jako tomu bylo na v pořadí druhém farmářském trhu.

Obyvatelé města se na radnici často obracejí s otázkou, zda není možné trh organizovat v jiný den než v pátek. „V pořádání Farmářských trhů se střídáme se třemi městy tak, abychom si navzájem nekonkurovali a nedistancovali regionální farmáře a výrobce. Lichý týden v pátek trhy pořádá naše město, v sobotu Vsetín. Sudý týden se prodejci přesouvají v pátek do Valašských Klobouk a v sobotu do Rožnova pod Radhoštěm,“ vysvětlil Šulák.

Další farmářský trh je ve Valašském Meziříčí naplánován na 5. srpna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x