Obyvatelé Semetína na Vsetínsku se dočkali nového vodovodu

VSETÍN - Lidé v Semetíně u Vsetína mají po letech zajištěn stálý přísun pitné vody, podařilo se to díky rekonstrukci starého vodovodu. Agentuře Mediafax to v pátek oznámila mluvčí vsetínsk radnice Marie Šidlová.

Problémy s vodou řešila více než desítka domů v Semetíně několik let. Zejména obyvatelé horní části Semetína se potýkali s nedostatkem vody především v letních měsících. Desítky let starý vodovod nevyhovoval normám z hlediska utěsnění, bakterií, voda se ztrácela a obzvlášť po deštích nebyla pitná.

Koncem loňského roku se podařilo dokončit v Semetíně vodovod nový, problémem ale bylo natažení některých přípojek k nové síti, a to kvůli tamnímu terénu.

„Natažení přípojek by vyžadovalo zbudování protlaků pod cestou i domluvu se sousedními domy. Obyvatelé nás proto požádali o spolupráci. Oslovili jsme společnost Vodovody a kanalizace, s níž jsme našli lepší technické řešení. Starý vodovod, který společnost zrekonstruovala, se napojil na nový a přípojky se podařilo přitáhnout až k pozemkům jednotlivých domů,“ vysvětlila starostka Vsetína Iveta Táborská (ODS).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x