Policisté se rozhodli zastavit trestní stíhání proti městu Rožnov pod Radhoštěm

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnov pod Radhoštěm postupoval v souvislosti s prodejem golfového areálu a Domu s byty na půli cesty v souladu se zákonem, rozhodli o tom policisté a podaná trestní oznámení na město proto odložili. Agenturu Mediafax o tom v pátek informoval mluvčí města Tomáš Gross.

Trestní oznámení na policii podal na město opoziční rožnovský zastupitel Ivo Jelínek (SNK ED).

„Obě kauzy, kterými se Policie ČR zabývala od roku 2009, kdy zastupitel Ivo Jelínek podal trestní oznámení, byly vyhodnoceny jako nepodložené. První trestní oznámení se týkalo prodeje golfového areálu Valašskému golfovému klubu. Pan Ivo Jelínek osočil zastupitele, že areál prodali za podhodnocenou cenu a způsobili tak městu škodu. Na základě prověřování a zpracování revizního znaleckého posudku, který zadala Policie ČR, bylo prokázáno, že město prodalo golfový areál za cenu, která byla více než o dva miliony korun vyšší, než cena stanovená znalcem. Provedeným šetřením tedy bylo zjištěno, že jednáním zástupců města nedošlo ke spáchání trestného činu a městu Rožnov tak nebyla způsobena žádná škoda,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Druhá kauza se týkala prodeje Domu s byty na půli cesty. „V tomto případě podal pan Jelínek dokonce dvě trestní oznámení, neboť se mu zdálo, že město prodalo dům s přilehlými pozemky rovněž za nepřiměřeně nízkou cenu. I v tomto případě zadala policie zpracování znaleckého posudku znaleckému ústavu VUT Brno, na jehož základě bylo prokázáno, že město prodalo nemovitosti za cenu téměř o 600 tisíc korun vyšší,“ doplnila starostka.

Oběma případy se policie zabývala více než dva roky. Vyšetřovací spis má pět svazků a přes tisíc stran. „Navíc Ivo Jelínek podal trestní oznámení i na soudního znalce. Určitě by bylo zajímavé spočítat, kolik stálo zpracování znaleckých posudků a kolik činily osobní a režijní náklady, které musely být vynaloženy v souvislosti s vyvrácením podezření vyplývajícího ze snahy očernit zástupce města, kteří nejsou ochotni tancovat podle toho, jak někdo píská. Někteří zastupitelé bohužel nejsou schopni připustit, že pravdu může mít někdo jiný. Zkrátka, když nemohu dosáhnout svého demokratickou cestou, vydám se cestou trestních oznámení. Není to nijak náročné. Stačí k tomu jenom trochu zlomyslnosti a mohu ty druhé v tisku pomlouvat víc než dva roky. Někteří zastupitelé zřejmě nepochopili, jaké je jejich poslání. A to je smutné,“ dodal místostarosta Rožnova Václav Mikušek (KDU-ČSL).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x