Doplněno: Odvážlivci ponesou na hrad Lukov sud piva, závodu se zúčastní vsetínští hokejisté

Vsetínští hokejisté Daniel Vaněk a Pavel Zavrtálek se v sobotu zúčastní závodu Radegast Zlínský šerpa, ve kterém se pokusí zdolat tříkilometrovou trať na hrad Lukov s plným sudem piva na zádech. Agentura Mediafax se o závodu dozvěděla od manažera Radegastu Marka Málka.

Z obce Lukov se na stejnojmenný hrad vydá okolo 100 dvoučlenných týmů, jejichž úkolem bude dopravit na hrad s pomocí speciálního šerpského nosiče plný sud piva, který váží přes 60 kilogramů. „Šerpské závody jsou o odvaze, překonání sama sebe a mimořádném zážitku. Pocit úspěchu si v cíli užijí všichni bez ohledu na výsledkovou listinu,“ uvedl Málek.

Na vítězný tým čeká 240 piv, každá ostatní dvojice získá 60 piv.

Do závodu se zapojí také dva vsetínští hokejisté Daniel Vaněk a Pavel Zavrtálek. „Náklad je to pořádný, ale věřím, že to půjde. Třeba závod doporučíme spoluhráčům jako vhodnou součást přípravy,“ usmíval se Daněk.

Radegast Zlínský šerpa je třetím dílem ze seriálu šerpských závodů, které se konají v průběhu léta na Moravě. Závod už se konal v Ostravici v Beskydech a v Olomouci. Po Lukově se poslední díl uskuteční v Ostravě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x