Doplněno: Vážná nehoda zablokovala hlavní tah z Otrokovic na Staré Město

OTROKOVICE - (Zprávu jsme aktualizovali ve 4. odstavci)

Vážná dopravní nehoda v pondělí ráno zcela zablokovala hlavní tah z Otrokovic na Staré Město. Jak agentuře Mediafax řekl mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček, při nehodě utrpěl jeden člověk vážná zranění a skončil v nemocnici.

Nehoda se stala na silnici I/55 v úseku Napajedla – Spytihněv. Na mokré vozovce dostal řidič Škody Octavie kombi defekt a s vozidlem začal manévrovat. Následně se dostal do protisměru, kde se ještě stačil vyhnout jedoucímu pracovnímu stroji, ale nakonec se srazil s kamionem s návěsem, který jel za ním.

„Vozidlo se dostalo částečně pod návěs kamionu. Na místo přijeli hasiči, kteří pomocí hydraulické techniky řidiče vyprostili. Muž utrpěl mnohačetná zranění, s kterými skončil v nemocnici,“ uvedl Mitáček.

Náraz pod návěs stranu řidiče osobního auta téměř celou zdemoloval. Podle hasičů bylo velké štěstí, že muž přežil. „Řidič osobního vozu byl po příjezdu záchranky při vědomí a komunikoval. Utrpěl však velmi vážní poranění na rukou, nohou i hrudníku. Sanitka ho odvezla na oddělení ARO do zlínské nemocnice,“ doplnil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Z havarovaného kamionu začaly unikat provozní kapaliny, proto na místo vyjeli hasiči s chemickým vozidlem a snaží se zabránit tomu, aby se nafta či olej dostaly do okolí.

„Nehoda zcela zablokovala provoz na rychlostní komunikaci. Osobní vozidla mohou trasu objet, ovšem kamiony stojí v dlouhých kolonách,“ dodal Mitáček.

Řidiči by se tak komunikaci měli v rámci možností zcela vyhnout. Odstraňování následků nehody může trvat několik hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x