Ve Valašském Meziříčí se střílelo

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Ve valašskomeziříčské místní části Hrachovec se o uplynulém víkendu střílelo, opilý muž tu chtěl údajně zastrašit zloděje. Agentuře Mediafax to v pondělí uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Střelbu slyšeli obyvatelé Hrachovce, kteří přivolali policisty. „Střelce jsme zajistili a odvezli do cely. Byl opilý a tvrdil, že chtěl jen zastrašit zloděje, kteří se mu údajně snažili vloupat do firmy,“ poznamenala Javorková.

Z výslechů vyplynulo, že majitel firmy byl se svým mladým příbuzným ve firmě, když uslyšel podivné zvuky. „Nabyl dojmu, že se mu někdo chce vloupat do firmy. Vyšel proto ven a několikrát vystřelil do vzduchu. Pak zaregistroval nedaleko firmy odstavené auto Toyota Corola, o jehož řidiči se domníval, že je to jeden z pachatelů. Byl to ovšem náhodný řidič, který projížděl obcí a zastavil proto, že potřeboval telefonovat. Padesátiletý majitel firmy přistoupil k jeho vozidlu a něco si s ním začal vyříkávat.  Opsal si registrační značku vozidla, pak několikrát vystřelil do vzduchu, sedl do auta a z místa i se svým mladým příbuzným, který auto řídil, odjel,“ doplnila Javorková.

Policisté střelci odebrali revolver, spoutali ho a odvezli do cely. Po výslechu ho propustili.

Střelec nadýchal přes dvě promile. Teď je podezřelý z přestupku na úseku zbraní a střeliva.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x