Zlínské Zlaté jablko hostí novou výstavu Zárubových fotografií

ZLÍN - Výstava nazvaná Pantanal je k vidění ve zlínském Zlatém jablku. Mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová agenturu Mediafax informovala, že jde o kolekci 44 fotografií cestovatele a fotografa Ondřeje Záruby.

Snímky pořídil jejich autor během loňské epedice, v rámci které navštívil národní park v západní Brazílii. „Myslím si, že je spousta lidí, kteří o Pantanalu nic neví. Rád bych proto prostřednictvím fotografií tuto oblast objevil a ukázal lidem, jak zdejší krajina vypadá a jaká zvířata tam lze zahlédnout,“ řekl Záruba.

Sám označuje národní park za ráj pro ornitology. „Žijí zde například kolibříci i papoušci Ara. Zachytil jsem ale i vydry lovící ryby nebo třeba všude přítomné kajmany, kterých je v Pantanalu obrovské množství,“ podotkl fotograf.

Národní park Pantanal se nachází v západní části Brazílie v sousedství Bolívie a Paraguaye na ploše asi dvakrát větší než Česká republika. V listopadu zde začíná období dešťů, které trvá až do února. V tuto dobu se zdejší  řeky rozlévají a zaplavují místní pastviny. Když řeka opadne, na zaplavených pastvinách zůstanou pro Pantanal typická jezírka.

Výstava potrvá do 7. srpna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x