Hospodu v Topolné, kde muž zastřelil svou ženu a pak střelil sebe, někdo vykradl

TOPOLNÁ - Neznámý zloděj se vloupal do hospody v Topolné, kde uplynulý pátek zastřelil muž (61) svou o 20 let mladší ženu a sebe pak vážně postřelil. Agentuře Mediafax to v úterý uvedla Milena Šabatová z uherskohradišťské policie.

Těžce zraněný muž leží ve zlínské nemocnici a hospoda tak zeje prázdnotou. Zloděj nejprve přelezl branku u dvora, vypáčil boční vchodové dveře a dostal se až k výčepu. Tam ukradl osm krabiček cigaret a vybral peníze z herního automatu, který předtím vypáčil. Způsobil celkovou škodu 14 tisíc korun. Pachateli teď hrozí až dvouleté vězení.

Tragédie se stala v pátek 22. července kolem 15. hodiny. Po hádce vzal muž zbraň a zastřelil svou ženu přímo v kuchyni hospody, kde seděli hosté. Pak zřejmě obrátil zbraň proti sobě a pokusil se spáchat sebevraždu. Výstřel ale přežil a ve vážném stavu leží ve zlínské nemocnici. Oba své rodiče objevil v tratolišti krve jejich dvanáctiletý syn. Muž byl myslivcem a vlastnil hned několik zbraní.

Policisté v souvislosti s vloupáním do hospody žádají o pomoc všechny případné svědky. Volat mohou na linku 158, nebo se mohou obrátit na nejbližší policejní obvodní oddělení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x