Policisté pátrají po žháři, který podpálil auta ve Valašských Kloboukách

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Po neznámém žháři, který ve Valašských Kloboukách podpálil dvě auta, pátrají zlínští policisté. Agentuře Mediafax to v úterý oznámil policejní mluvčí Josef Havela.

Žhář se původně pokusil podpálit tři auta, pouze ve dvou případech se mu to ale nakonec povedlo. Žhářský útok prověřují policisté od neděle.

„Nejprve podpálil osobní automobil VW Golf. Zřejmě přes mřížku přední masky zapálil motorovou část auta. Hořící vozidlo museli uhasit hasiči a škoda je kolem 90 tisíc korun. Pak vhodil zapálený toaletní papír pootevřeným okénkem do VW Polo. Hořící papír poničil sedadlo u řidiče a výše škody je téměř pět tisíc korun. Nakonec se pokusil hořícím toaletním papírem podpálit ještě nákladní auto Renault. V tomto případě přiložil papír k víku uzavřené nádrže, auto ale naštěstí hořet nezačalo,“ upřesnil Havela.

Pachateli hrozí až roční vězení. „Po žháři pátráme a prosíme o pomoc i veřejnost. Jestliže někdo viděl pachatele při činu nebo si všiml něčeho podezřelého, ať volá na bezplatnou linku 158,“ dodal Havela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x