Rožnovská radnice plánuje optimalizovat počet škol

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnovská radnice získala závěry odborné pracovní skupiny, která řešila problematiku školství ve městě a především optimální počet škol. Jednou z variant je i přemístění některé z mateřských školek do školy, agentuře Mediafax to v úterý sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

Odborná pracovní skupina navrhla celkem sedm možných řešení, těmi se budou ještě zabývat radní a zastupitelé.

Jednou z možností je například přemístění některé z rožnovských mateřských škol do částečně nenaplněných prostor základních škol ve městě. „Našim problémem totiž je, že část základních škol má kapacitu využitou pouze z 60 procent. Město ovšem musí jejich provoz hradit v plné výši,“ konstatovala starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Pokud by se některá mateřská škola přemístila do objektu základní školy, uvolněná budova by mohla sloužit potřebám města. „Další výhodou tohoto navrhovaného řešení je také rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání, mohlo by totiž vzniknout více tříd,“ řekla starostka.

V současné době je v Rožnově celkem pět základních a osm mateřských škol zřizovaných městem. Rožnov ze svého rozpočtu vydává na školství každoročně kolem 24,4 milion korun na provozní výdaje. Dalších 72,96 milionu korun přichází každoročně ze státního rozpočtu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x