Mrtvého muže z odstaveného přívěsu měl ubít kastrolem jeho známý ze Vsetínska

VSETÍN - Zlínští kriminalisté obvinili ve čtvrtek dopoledne muže ze Vsetínska (41), který zřejmě po hádce usmrtil o tři roky staršího muže. Toho objevila svědkyně v nepojízdném voze u obce Hutisko-Solanec na Vsetínsku, agentuře Mediafax to řekl policejní mluvčí Josef Havela.

Kriminalisté obvinili muže z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

„Oba dva muži přebývali v nepojízdném vozidle Avia na odlehlém místě u lesa u obce Hutisko-Solanec. Hádka a bitka se měly odehrát již v pátek 22. července večer. Obviněný pachatel měl několikrát udeřit kuchyňským kastrolem oběť do hlavy. Napadený muž vážným poraněním hlavy podlehl. Násilnou smrt potvrdila ve středu večer soudní pitva,“ podotkl Havela.

O nalezení těla policisty informovala padesátiletá žena ze Vsetínska v úterý 26. července v půl desáté večer. Na místo vyjeli kriminalisté ze Vsetína, kteří rozjeli vyšetřování. Ve středu v dopoledních hodinách si věc převzali krajští kriminalisté.

Již ve středu zadrželi dva podezřelé pachatele. „Jedním z nich je již zmíněný obviněný, druhý zadržený muž byl svědkem celé smutné události. Pachateli hrozí za trestný čin těžké ublížení na zdraví osm až 15 let vězení. Obviněný je nyní v policejní cele ve Zlíně, kde čeká na rozhodnutí soudu o vzetí do vazby,“ dodal Havela.