Policisté zachránili silně opilému muži z Kroměřížska život

HULÍN - Život zachránili policisté z Hulína 61letému muži, který byl opilý a upadl do bezvědomí. Agenturu Mediafax o tom ve čtvrtek informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Žena na tísňovou linku 158 nahlásila, že její silně podnapilý soused neustále zvoní na zvonky u bytů a znečišťuje společné prostory domu. „Policisté se proto vydali na místo a začali výtržníka hledat. Našli ho ve sklepních prostorách domu, kde ležel na zemi a nehýbal se. Hlídka zjistila, že je v bezvědomý, nedýchá a nemá hmatný puls,“ popsala případ mluvčí.

Hlídka proto u muže zahájila masáž srdce a po chvíli se jim podařilo obnovit dýchání a činnost srdce. „Muž i přesto zůstával v bezvědomí a nereagoval na žádné podněty. Mezitím policisté okamžitě zavolali rychlou záchrannou službu, která přijela během několika málo minut,“ uvedla Kyšnerová.

Po příjezdu záchranářů přestal muž opět dýchat. Lékařka opětovně provedla resuscitaci a poté hlídka pomohla osádce sanitky naložit postiženého do sanity. Uvnitř zdravotníci pokračovali v masáži srdce. Střídali se při tom s policisty. Po obnovení životních funkcí byl muž přepraven do nemocnice v Kroměříži.