V Podkopné Lhotě spadl muž na mlat, zdravotníkům se při cestě za zraněným porouchal vůz

PODKOPNÁ LHOTA - Dramatický zásah v souvislosti se zraněným mužem, který spadl na mlat v Podkopné Lhotě na Zlínsku, absolvovali ve čtvrtek hasiči společně se záchranáři. Jak agenturu Mediafax informoval mluvčí hasičů Ivo Mitáček, při záchranné akci v těžko dostupném terénu se porouchalo auto.

Dramatický zásah v souvislosti se zraněným mužem v Podkopné Lhotě na Zlínsku absolvovali ve čtvrtek hasiči společně se záchranáři. Jak agenturu Mediafax informoval mluvčí hasičů Ivo Mitáček, muž zde spadl na mlat, až za dvě hodiny objevila zraněného družka a při záchranné akci se porouchalo auto.

Čtyřiačtyřicetiletý muž shazoval seno z horního patra stodoly a propadl otvorem mezi trámy dolů na mlat. Až po dvou hodinách našla zraněného jeho družka, která se vrátila domů. Ihned přivolala pomoc.

Dům byl v těžko dostupném terénu, záchranáři vyrazili k místu nejen s klasickou sanitkou, ale i se speciálním vozem na podvozku Land Rover. Asi v polovině cesty po nezpevněných komunikacích se ale vozidlo záchranářů porouchalo. Hasiči s terénním autem proto k sobě vzali lékaře a ostatní záchranáři pokračovali přibližně tři kilometry pěšky. Na speciálním voze záchranářů se porouchala spojka, řidič to ale nevzdal a nakonec k samotě i s porouchaným autem dojel. Dolů už ale pacienta vzít nemohl, proto zraněného svezli k sanitce hasiči.

„Zraněný muž měl naražené žebro a rameno a po příjezdu do nemocnice se ukázalo, že má i zlomený obratel,“ doplnil mluvčí krajských záchranářů Petr Olšan. Dodal, že podobné události s porouchaným speciálem jsou u záchranářů naprosto výjimečné.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x