Slovácko se před zápasem s Příbramí potýká s velkým počtem zranění

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V duelu 1. FC Slovácko - 1. FK Příbram půjde v sobotu při ligové premiéře o zápas dvou týmů, které loni patřily do spodních pater tabulky a do závěru ligového ročníku bojovaly o záchranu. Slovácko se navíc před zápasem potýká s výrazně naplněnou marodkou.

„Tak, jak se nám to nyní všechno sešlo, to jsem ještě nezažil. V úterý jsem měl na tréninku devět zdravých hráčů z užšího kádru,“ posteskl si trenér Slovácka Miroslav Soukup. Ale když se zamyslí nad sílou týmu, pochvaluje si letní změny. „Příchodem Honzy Trousila do obrany, Miro Poliačeka do zálohy a Libora Doška na hrot se nám povedlo skutečné posílení v každé řadě. Navíc jsme teď daleko univerzálnější tým, nestojíme na jednom hráči a máme ve všech řadách velkou zastupitelnost,“ naznačuje Soukup, že si s absencemi v sobotu poradí.

Ligový trenérský nováček David Vavruška s Příbramí absolvoval vcelku povedenou přípravu. „S útočnou fází mohu být spokojen, ještě musíme vyladit bránění celého týmu. Pak bychom mohli v ligové soutěži předvádět dobré výkony,“ myslí si Vavruška. Týden před začátkem ligové soutěže ho zaskočil jen odchod Michala Klesy do Českých Budějovic. „My jsme smířeni s tím, že jsme přestupovou stanicí. Od nás budou hráči vždycky chodit za lepším, ale mohlo to přijít dřív, abychom se na tu situaci připravili,“ mrzí Vavrušku.

1. FC Slovácko – 1. FK Příbram

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x