V souvislosti s technoparty ve Lhotě u Malenovic zadrželi policisté už dva zdrogované řidiče

ZLÍN - Několik přestupků v dopravě museli prozatím řešit zlínští policité v souvislosti s technoparty, která se od čtvrtka koná na soukromých pozemcích ve Lhotě u Malenovic. Agentuře Mediafax to v pátek sdělil policejní mluvčí Josef Havela.

Už ve středu dorazilo na akci asi sto lidí, do pátku se jejich počet zdvojnásobil a pořadatelé očekávají během pátečního dne další stovky návštěvníků.

„Zatím jsme řešili jen pár přestupků v dopravě. Šestačtyřicetiletému zahraničnímu účastníkovi technoparty udělili policisté kauci ve výši pět tisíc korun. Řídil totiž auto pod vlivem drogy, což prokázal test, který měl muž pozitivní na marihuanu. Cizinec měl ale u sebe pouze 70 eur, tak požádal svou přítelkyni, která mu zbývající část peněz dovezla,“ konstatoval Havela. Ve správním řízení mu hrozí pokuta do 20 tisíc korun.

Dalším přistiženým motoristou pod vlivem drog byl dvaadvacetiletý muž z Olomouce. Drogový test mu ukázal v těle zbytky po amfetaminu. „Policisté zadrželi mladíkovi řidičský průkaz a zakázali další řízení. Také mu hrozí pokuta od pěti do 20 tisíc korun. Další dvě pokuty jsme udělili za nevyhovující technický stav vozidla,“ dodal Havela.

Na problémy narazila i cizinecká policie. Třem zahraničním účastníkům udělili pokutu za to, že se neprokázali platným cestovním dokladem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x