Dva muži udeřili v obci na Zlínsku seniora a pak ho oloupili

ZLÍN - Zlínští policisté vyšetřují od čtvrtečního dne dva případy okradení seniorů, v jednom případě neznámí muži udeřili starce do zátylku a pak ho oloupili. Agentuře Mediafax to v pátek oznámil policejní mluvčí Josef Havela.

Obětí dvou mužů tmavší pleti se stal dvaadevadesátiletý senior. Zloději mu tvrdili, že je dlouholetým členem jejich organizace a že pro něj mají malý dárek. Pak po něm v kuchyni chtěli rozměnit pětitisícovku. Důvěřivý muž odešel do ložnice pro peníze. „Když se vrátil, jeden z dvojice pachatelů ho udeřil zezadu do zátylku. Po úderu starší muž upadl na zem. Násilníci mu vzali peněženku s několika tisíci korunami a odjeli stříbrným vozidlem pryč. Stařeček naštěstí neutrpěl žádná vážná zranění,“ řekl Havela.

Násilníci byli ve věku asi 40 let, vysocí 175 až 180 centimetrů. Jeden silnější, druhý střední postavy. „Pachatele podezříváme z trestného činu loupeže, za který mohou dostat až deset let vězení,“ konstatoval policejní mluvčí.

Podobnou legendu použili ve stejný den dva muži a jedna žena, kteří oznámili osmaosmdesátileté ženě, že jsou zástupci pojišťovny a mají pro ni dárek ve formě finanční odměny. Rovněž požadovali rozměnění pětitisícovky. Žena jim chtěla vyhovět, odešla do obývacího pokoje, kde měla v papírové krabici uloženy své úspory, a přinesla požadovaný obnos. Jeden z mužů pak využil stařenčiny nepozornosti a odcizil jí z krabičky několik desítek tisíc korun. Pak z místa odjeli pryč. Muži byli světlé pleti, žena měla pleť snědší. Jeden z mužů má asi 50 let, prošedivělé nebo světlé vlasy, silnější menší postavy. Žena asi třicetiletá, 160 centimetrů vysoká. Druhého muže důchodkyně nedokázala popsat. Mluvili česky. Za krádež pachatelům hrozí až dva roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x