Doplněno: Na technoparty nedaleko Lhoty u Malenovic se sjíždějí hlavně cizinci

ZLÍN - (Zprávu jsme rozšířili o audio s vyjádřením účastnice technoparty Kristýny)

Na technoparty nazvané Funny moon festival, která se koná v lese za Lhotou u Malenovic, se sjíždějí především cizinci. Jak v pátek večer uvedl pro agenturu Mediafax policejní mluvčí Josef Havela, zatím se akce účastní kolem 210 lidí.

Technoparty vypukla už ve čtvrtek v podvečer a měla by skončit v neděli večer. Policisté celou akci monitorují a během čtvrtka už například zadrželi dva řidiče pod vlivem drog. Několik cizinců zase nemělo v pořádku cestovní doklady. „Jinak ale žádné komplikace neregistrujeme,“ poznamenal Havela.

Hlavní organizátorem akce je Američan maďarského původu a celá technoparty se koná v lese na soukromém pozemku, který vlastní jiný Američan. Organizátoři se snaží držet hladinu zvuku na takové úrovni, aby nerušila obyvatele nejbližších vesnic. Hlasitost průběžně kontrolují tak, že utvoří různé skupinky, každá z nich má u sebe mobil a navzájem jsou v kontaktu. Jedna skupina stojí nad polem nad lesem, další je zase přímo u vesnice. Pokud muzika ke kritickým místům nedoléhá, vrátí se skupiny zpět.

Systém s největší pravděpodobností funguje, protože obyvatelé Lhoty u Malenovic, které Mediafax oslovil, si na hluk nestěžovali. „Ve vesnici nic není slyšet. Chodím jen venčit psa za obec kolem pole, které je hned na místem konání akce. Tady je hudba trochu slyšet, ale ani tak to není žádná hrůza,“ řekla agentuře Mediafax jedna z místních obyvatelek.

Drtivou většinu účastníku technoparty tvoří lidé z Rakouska, několik jich ale dorazilo i například ze Švýcarska a dalších zemí. Českých milovníků techna do pátečního večera přijelo zatím jen minimum.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x